Een gezellig familierestaurant. Met een menukaart voor elk wat wils!

.

Canadian Corner

In 1954 emigreerde Al van Beek op 27 jarige leeftijd, net als zovele tijdgenoten naar Canada om daar zijn geluk te beproeven. Zijn vriendin Ton volgde enkele maanden later toen hij alle formaliteiten geregeld had en ze konden trouwen. Deze sprong in het ongewisse leidde ertoe dat hij dienst nam in het Canadese leger, werk vond in restaurants, een bakkerij, en ook nog op verschillende boten de kost verdiende. 

Vervolgens werkte hij op een weerstation op de Noordpool als kok, waarna hij besloot om voor zichzelf te beginnen en verschillende restaurants in Canada en Amerika uitbaatte.

In 1966 keerde hij met zijn vrouw en dochter terug naar Nederland en begon, terzijde gestaan door zijn vrouw Ton, op de Schaesbergerweg een restaurant. Het restaurant verwierf al snel tot in de wijde omtrek faam. Dit was mede te danken aan het feit dat hij tijdens zijn periode in Amerika en Canada met zoveel verschillende culturen en dus eetgewoontes in aanraking kwam, en zijn opgedane ervaringen toepaste op de menukaart. De taco, de pizza combination en de hamburger special waren zijn handelsmerk. Van heinde en van verre toog men naar de Schaesbergerweg om te smullen van zijn specialiteiten.

Inmiddels zijn we tientallen jaren verder en is het bedrijf in 1982 verkast van Heerlen naar Brunssum. Ofschoon Al gezien zijn leeftijd een stapje terug heeft gedaan is hij nog dagelijks bij de zaak betrokken. Hij doet nog de boodschappen en waakt over de kwaliteit van de producten. Regelmatig laat hij zijn gezicht in de keuken zien om de kwaliteit te waarborgen.

Zijn dochter Donna runt samen met haar dochter Lindsay de zaak. Opa heeft de receptuur aan zijn kleindochter overgedragen en ook vader Piet draagt zijn steentje bij, terzijde gestaan door chef-kok Jordy Smits en zijn crew. Specialiteiten zijn de taco pizza en alle varianten, de spareribs, de steaks en niet te vergeten de chickenwings en starters.

image
image
image
image
image

Adres & contact

Canadian Corner
Akerstraat 7a,
6445 CL Brunssum

Telefoon: 045 525 5454

Website: www.canadiancorner.nl
Facebook: Canadian Corner
Bestellen:  via Whatsapp vanaf 12.00: 0652394252
Telefonisch 045 525 5454 vanaf 16 uur

Openingstijden

Maandag GESLOTEN
Dinsdag GESLOTEN
Woensdag van 17:00 tot 21:00
Donderdag van 17:00 tot 21:00
Vrijdag van 17:00 tot 21:00
Zaterdag van 17:00 tot 21:00
Zondag van 17:00 tot 21:00